Historien om moderne regnskab

Mens systemer, der kan have været forløbere for moderne grundlæggende regnskaber har sandsynligvis eksisteret siden begyndelsen af handelen, bogføring, som vi kender det, begyndte med den italienske renæssance og udviklet alvorligt under den industrielle revolution. Faktisk, selv om forskerne synes, at bogføring kan have været den oprindelige årsag til udviklingen af skriftligt sprog, lidt er kendt om historien om præ-renæssance regnskab, selv om arkæologi og beslægtede videnskaber opdager dokumentation for systemer, der er fra før denne periode.

De religiøse og verdslige besiddelser af bystater skulle registreres for at tillade enhver form for organisation, således at teorien viste, at Skriften var blevet udviklet til regnskabsmæssige formål. Men når vi henviser til historien om moderne regnskabsføring, vi starter med dobbelt-del regnskabsprocedurer, der kendetegnede de regnskabsmæssige procedurer for de italienske renæssance-købmænd, og som gav dem Organisationen og klarhed, de havde brug for at nå toppen af handel verden på det tidspunkt. I 1494 blev regnskabsprocedurerne kodificeret af bror Luca Bartolomeo de Pacioli, som derfor betragtes som faderen til moderne bogføring.

Accounting blev etableret under den industrielle revolution, og regnskabshistorien for denne periode er fascinerende, fordi pioneren i regnskabsmæssig under den industrielle revolution var ingen anden end Potter Josiah Wedgwood, hvis selskab fortsat dominerer markedet for fint luksus porcelæn og glas. Wedgwood, både i overensstemmelse med slutresultatet og med kvaliteten af sine produkter, krævede tilstrækkelige optegnelser, der skal opbevares for let at opdage og korrigere mindre ineffektivitet og omkostningsoverskridelser, samt at klare hurtigt til mulige katastrofer såsom underslæb af midler, han havde opdaget ved at undersøge de omhyggelige finansielle optegnelser, der gjorde hans selskab berømt. Wedgwood er så meget en del af historien om bogføring som historien om produktionen på grund af effektiviteten af sine analytiske regnskabsmæssige metoder, som blev vedtaget af andre store industrifolk på det tidspunkt.

Jernbanerne har også benyttet sig af passende regnskabsteknikker for at kunne udfylde deres rolle som en vital transport linje i den industrielle revolution. I betragtning af den grådige karakter af nogle amerikanske Railroad baroner under udvidelsen af jernbanerne i dette land, kan man formentlig antage, at historien om regnskabsskandaler begyndte med de metoder, der anvendes af disse røver baroner for investorer, kunder og fremkomsten af reguleringsmæssige pres.

I begyndelsen af det nittende århundrede, de “ledsagere “, forgængerne for de kvalificerede og uddannede eksterne revisorer i dag, begyndte at dukke op i London, og en lignende profession er også dukket op i Amerika på grund af industriel udvikling. Konkurs har ofte været grunden til, at virksomheder har henvendt sig til disse pionerer i historien om uafhængige regnskaber. Og i 1845, da William Deloitte åbnede sit revisionsfirma i London, var den moderne profession som revisor og ekstern revisor tydeligvis en del af den britiske forretningsproces, som på daværende tidspunkt var verdens førende med hensyn til fremskridt og Gennemsigtighed. Hans firma, som i Wedgwood, er stadig i live, og i dag er Deloitte det registrerede varemærke tilhørende den internationale gigant Deloitte som udviklede sig fra det første store revisionsfirma i historien.